logo verwendagBij mijn lezingen en in mijn werk als oudercoach valt me op dat veel ouders van een kind met autisme zich ‘niet gezien’ voelen. Daarom bedacht ik vorig voorjaar voor de minor Ouderschap & Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden het project ‘verwendag’, bedoeld om jonge aanstaande professionals te verleiden het eens van de kant van de ouders te bekijken. Hoe zou het zijn om die, vaak eenzaam ploeterende, ouders uit te nodigen zich op te komen laden op een landelijke Vader- & Moederdag? Een dag waarop de behoeftes van ouders centraal staan (want in de dagelijkse praktijk draait alles om het kind). Een dag vol mogelijkheden in plaats van moeilijkheden? Met als doel de ouders aan het eind van de dag gesterkt en gelaafd, vol goede moed en nieuwe inspiratie, in het besef dat ze er niet alleen voor staan, naar huis te laten gaan.

Toen wist ik nog niet dat die verwendag er ook echt zou komen. Maar het is onvermijdelijk. Want terwijl we de studenten enthousiasmeerden groeide het besef dat zo’n dag geen overbodige luxe is. Dat ouders het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Dus ik ben zo blij en trots dat het er nu ook echt van gaat komen. Samen met Gezinsbegeleiding Autisme en Lotje&co organiseert IJskastmoeder een landelijke Vader&Moederdag voor ouders van een kind met autisme. De Baak stelt op zaterdag 25 juni landgoed De Horst in Driebergen ter beschikking, zodat er alle ruimte is om uit te pakken.

Heerlijk om alle ideeën over hoe je ouders in de watten kunt leggen nu om te gaan zetten in workshops, lezingen, marktkraampjes en wat dies mee zij. Er is ook alvast een website in de lucht www.verwendagouders.nl natuurlijk 😉

Ben je nieuwsgierig? Kom dan ook! Nog even geduld en dan zijn de eerste programma-onderdelen bekend. Hoort, zegt het voort.

Er zijn 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *