Hé alwéér groen, we hebben geluk vandaag.” ‘Weet je mam’, zegt mijn jongste op samenzweerderige toon ‘dat doe ik. Ik heb hier een knopje, kijk vlak naast mijn bel en als ik daar op druk dan gaat het stoplicht op groen.’ Er volgt een verhandeling die twee kilometers duurt over wanneer het wel en niet werkt, hoe je het knopje aan of uit kunt zetten en welke knopjes ze nog meer op haar fiets heeft. Dit meisje heeft zo’n rijke fantasie, het is telkens weer een genot er in mee te gaan. En dat kan ook als we zo saampjes naar haar nieuwe school fietsen.

Veel mensen kijken bezorgd als we vertellen dat de jongste een dorp verder naar school gaat omdat er geen plaats is voor haar in onze eigen woonplaats. Maar eerlijk gezegd weegt die één-op-één-aandacht die we haar daarmee kunnen bieden ruimschoots op tegen de logistieke onhandigheid. Elke dag een half uur heen en een half uur terug, het is een geschenk uit de hemel.

Er zijn 15 reacties

 1. Jos Goedmakers

  Avatar van Jos Goedmakers
  Laat anderen bezorgd kijken. Dat doen ze misschien wel de hele dag. Soort hobby 😉
  Zorg jij nou maar voor een onbezorgde levensinstelling met je kinderen, dat schept een luchtige band die nooit lek raakt.

 2. ijskastmoeder

  Avatar van ijskastmoeder
  Meteen nadat ik het stukje plaatste op de fiets gestapt en in een heerlijk zonnetje genoeglijk gekeuveld en een compleet hoofdstuk terugverteld gekregen uit het boek dat juf voorleest. Mijn dag kan niet meer stuk 😉
  En Jos, je hebt gelijk, zie het van de zonzij roep ik zo vaak…
  Dank voor jullie reacties!

 3. Daan Westerink

  Avatar van Daan Westerink
  Wat een winst IJskastmoeder, dat je deze verhandeling hebt kunnen ontvangen! Lang leven het fietsen naar school een dorp verder (positief bericht ondanks de brok in mijn keel).

 4. doranne

  Avatar van doranne
  ik kijk uit mijn raam, zie de herinneringen als de mistflarden voorbij zweven.
  Samen op de fiets naar school
  een moeder die aandacht voor je heeft en geniet van je fantasie
  Ijkastmoeder je bent geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *