“Tja, ik weet niet of dat nou bij ouderbegeleiding thuishoort”, schuttert de ouderbegeleider onhandig als ik uitleg waarom we ook graag voor onszelf begeleiding willen. “Uit het gezinsdiagnostisch onderzoek blijkt dat jullie het heel goed doen, dus ik heb jullie eigenlijk niet zoveel te leren.” Even bekruipt me het gevoel dat hij zich op de vingers gekeken voelt omdat ik zelf ook ouderbegeleider ben, ik weet niet of dat klopt. Of denkt hij dat we evenveel kennis in huis hebben en hij me daarom niets te bieden heeft? Dat ik andere ouders help wil toch nog niet zeggen dat ik een goede hulp voor mijzelf ben?

We zijn dat hele diagnosetraject opnieuw gaan doen omdat het de enige manier was om binnen te komen. Niet omdat we behoefte hebben aan verse stempels maar omdat we aan een lange termijn relatie willen bouwen zodat ons meisje gekend is als er straks onder invloed van hormonen mogelijk gecompliceerde situaties ontstaan. We willen graag ouderbegeleiding omdat we behoefte hebben aan iemand die naast ons staat en meedenkt. Die de weg helpt terug te vinden als wij hem kwijtraken. Die ons leert kennen, die wij leren kennen zodat we ons in slechtere tijden in vertrouwde handen weten.

“Laten we drie keer afspreken en dan kijken of het werkt. Dat zou ik heel fijn vinden. Met jou, of met een andere ouderbegeleider waarmee jij denkt dat het kan klikken, dat maakt verder niet zoveel uit”, maak ik voor hem de weg vrij om zich er chic uit te manoeuvreren als hij dat wil. Raar gevoel om zo te moeten drammen voor iets dat ik zelf spannend vindt. Ik weet niet eens of het gaat werken! Misschien vindt hij me wel veel te dominant, maar als we nu niks doen staan we straks met lege handen weer buiten. ”Goed, ik zal erover denken”, neemt hij het heft terug in handen, “ik laat je deze week weten wat er mogelijk is en dan zal de secretaresse een afspraak met jullie inplannen.”

Pfff, weer een hobbel genomen. Als we op de gang staan ben ik helemaal leeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *