Met enige schroom presenteer ik het coverontwerp van IJskastmoeder Het Boek. Nu maar hopen dat het badeendjesbevrijdingsfront ermee instemt…

 

Heb deze week het definitieve manuscript aangeleverd bij Lannoo. De vormgever maakt er nu wat moois van en dan gaat het naar de drukker die me deze maand ergens de drukproef aanlevert. Op 20 september wordt het naar de winkels verstuurd en als het goed is ligt het dan een paar dagen later op de schappen.

 

Mag ik jullie hier alvast danken voor jullie hartelijke meeleven, zonder het blog was er geen boek gekomen!

Er zijn 25 reacties

 1. Thera

  Avatar van Thera
  WAUWWWWWWWWWWW! Gefeliciteerd meis! Redigeerrondes afgerond en straks heb je een exemplaar in je hand. Ik ben enorm benieuwd, maar dat zei ik al eerder. Magnifiek. Is de uitgever je van het blog komen plukken, of hoe is het gegaan? Vertel, ik wil alles weten.

 2. lisette-over-nld

  Avatar van lisette-over-nld
  De badeendjes geschiedenis heb ik een beetje gemist, te druk, maar van harte!!! En je schetst een duidelijk beeld van het leven van een kind met Asperger, ook al is iedereen anders.

 3. Ivy (Heyta)

  Avatar van Ivy (Heyta)
  Gefeliciteerd!!!
  Ik zal binnenkort eens in de boekwinkel snuffelen. We hebben zolangzamerhand echt een aparte blogboekenplank nodig ;-))))

  En zal ik je artikel in de badeendengroep plakken? Of heb je niets met groepen.

 4. coby

  Avatar van coby
  Gefeliciteerd Ijskastmoeder en heel veel complimenten. You dit it!
  Succes alvast gewenst en dat wordt uitkijken naar het uiteindelijke resultaat.

  hartelijke groet, Coby

 5. lidy broersma

  Avatar van lidy broersma
  Wat mij ontroerde was dat ik in de verhalen zoveel herkende van hoe ik als kind was en toch ook hoe ik nog steeds ben. Ik lees je als ik bereid ben om er naar te kijken en dat is niet altijd het geval. Want soms kan ik daardoor ook van streek raken, zoals een keer toen ik een jongentje met het aspergersyndroom zag op tv. Hij maakte een gebaar dat ik ook maak als ik nerveus word. Nou ja. Ik hoop dat heel veel mensen je boek zullen lezen. Succes!

 6. ijskastmoeder

  Avatar van ijskastmoeder
  dag allemaal, ik zit hier met een grote lach op mijn gezicht al jullie hartelijke reacties te lezen, echt erg leuk! Mag ik jullie wel even van de illusie beroven dat elk boek besproken wordt, laat staan de schrijver uitgenodigd wordt op TV. Maar als het zover komt zijn jullie de eerste die het horen. Beloofd.

  @Lidy, dat begrijp ik wel en doe maar gewoon wat goed is.

  @Maria Dolores, hier https://www.volkskrantblog.nl/bericht/250032 ben ik als ijskastmoeder uit de kast gekomen en inderdaad metamama hoort ook bij mij. Hoop dat de schok niet te groot was, en je er een beetje begrip voor hebt dat ik lange tijd onder pseudoniem heb geblogd.

  @Ivy, nog even geduld want het wordt dus eind september voordat het in de winkel ligt. Enne, ik wil wel in de groep hoor 😉

  @Thera, lieve romanticus ;-)) Na herhaaldelijk aandringen van diverse kanten dat het weblog een boek zou moeten worden heb ik aan drie uitgeverijen – waar ik het thuis vond horen – een boekvoorstel gestuurd. Ik wilde er niet mee gaan leuren, dus als zij het niet wilden hebben had ik het bij het blog gelaten. Tot mijn grote schrik, verbazing én blijdschap wilden ze het echter alledrie wel hebben. Dus toen moest ik kiezen… En het werd Lannoo. Dat was afgelopen februari. Ik heb toen eerst mijn blogs gehusseld en een lijn gemaakt met de bedoeling feedback te krijgen van de uitgeverij. Maar ze waren al zó tevreden dat ze meteen een eerste redigeerronde hebben gedaan. Nou zo nog een paar keer heen en weer en nu is het aan de uitgeverij om er een mooi boek van te fabrieken. Het komt uit in de serie waarin ook het boek van Karin Kuiper (Je mag me altijd bellen, 1001 dagen rouw) is verschenen, dat vind ik wel heel eervol. Genoeg info zo? Of wil je nog meer weten?

 7. Thera

  Avatar van Thera
  Wauw, helemaal tevreden. Ik ben trots op je. Lannoo, mens, wat een prachtkeuze! Bereid je maar voor op de nodige “praatprogramma’s” en laat even weten wanneer je daar bent, want dat wil ik niet missen natuurlijk. Goh… 🙂

 8. Mevrouw

  Avatar van Mevrouw
  Ik ben echt trots! Dat slaat waarschijnlijk helemaal nergens op, want waarom zou ik nou trots zijn, maar het is zo fijn als er dit soort boeken gelezen worden. Met name door professionals.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *